Hoe kunnen wij u helpen?

Algemene praktijk

Neem contact op

Algemene praktijk

De advocaten van AZ Advocatenkantoor zijn niet alleen gespecialiseerd op bepaalde gebieden, zij kunnen u bijstaan bij al uw zaken! Algemene praktijk is eigenlijk geen rechtsgebied, maar meer een aanduiding dat een advocaat zich niet alleen specialiseert, maar ook de ‘huis- tuin- en keuken dingen’ kan doen. Sommige van onze advocaten zijn volledig gespecialiseerd in hun vakgebied en doen niets anders dan dit rechtsgebied. Anderen focussen zich op hun rechtsgebied, maar doen daar ook wel zaken naast in een ander rechtsgebied. Niet alles laat zich immers altijd labelen. Indien u twijfelt welke advocaat u het beste kunt benaderen, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.
Contact opnemen

Verschillende takken van het burgerlijk recht

Net zoals de verhoudingen tussen personen heel divers kunnen zijn, geldt dat ook voor het burgerlijk recht. Het burgerlijk recht regelt de meest uiteenlopende verhoudingen, lang niet altijd in even concrete bewoordingen.
Het gaat bijvoorbeeld om het goederenrecht dat aangeeft wat jouw rechten zijn als eigenaar van een zaak, maar ook om het auteursrecht en het verbintenissenrecht.
Een andere belangrijke tak van het burgerlijk recht is het personen- en familierecht. Het personen- en familierecht regelt bijvoorbeeld het huwelijk, de echtscheiding, de adoptie en hoe je een naam kan wijzigen.
Denk daarnaast ook aan het rechtspersonenrecht, de tak van het recht dat bijvoorbeeld van toepassing is op je favoriete voetbalclub. Het geeft bijvoorbeeld aan dat een vereniging geen winst aan haar leden mag uitkeren.
Deze drie grote takken worden samen wel eens het materieel privaatrecht genoemd. Ze staan tegenover het formeel privaatrecht. Het formeel privaatrecht geeft de regels weer hoe geschillen op basis van het burgerlijk recht moeten worden opgelost. Het gaat dan over de rol van de rechter die onpartijdig is, het geeft aan dat een advocaat niet verplicht is bij een procedure voor de kantonrechter en over hoe je in beroep kan gaan tegen een uitspraak van het kantongerecht.

Contactformulier

Neem voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek rechtstreeks contact op met AZ Advocaten.

Routebeschrijving: Wij zijn makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben voldoende parkeergelegenheid.

Extra toelichting Algemene praktijk (Arbeidsrecht, Huurrecht, Sociaal Zekerheidsrecht en overige)
Ons kantoor kan geen derdengelden ontvangen, wij beschikken niet over een Stichting Derdengelden.
Nieuwsbrief
Inschrijven voor nieuwsbrief van AZ Advocaten.